• Clown
  • Sense text
  • Per a tots els públics
https://fitcarrer.com/arts-esceniques/albano

Enllaç copiat al porta-retalls

Sinopsis

Partint de llocs mitològics i filosòfics, i explorant el personatge d’Albano Beirão, Rui Paixão qüestiona el seu lloc com a pallasso, però també el de l’audiència com a audiència i, eventualment, també com a pallasso. Tots tenim noció (i por) del ridícul, però tal vegada és possible trobar motius per a riure en la incomoditat. Desvestir-se, no posar-se la màscara. 

Rui Paixão confronta a l’espectador amb el nostre imaginari de pallassos, el transforma i el confronta amb textos i intencions que amplien el significat de la paraula pallasso.


Fitxa artística

Creació, direcció i interpretació: Rui Paixão

Imatge de portada de l'espectacle Albano

Programació

Localització

Data

Preu

Parc de la Maiorasga
08-05-2022 | 00:30h

Un xou de
Rui Paixão

Portugal

Es va formar en teatre en l'Acadèmia Contemporània de l'Espectacle acabant el curs l'any 2014. Recorregut un any d'experiència professional Rui Paixão desenvolupa el seu treball unit a la recerca i exploració del clown contemporani.

Als 20 anys va ser considerat pel Imaginarius la revelació de les arts de carrer a Portugal, va obtenir el premi OFF CIRCADA a Sevilla com a artista emergent en el circ contemporani, va participar en un dels majors festivals del món, el Fringe Festival d'Edimburg. Recentment ha estat seleccionat per a l'última producció del Cirque du Soleil a la Xina convertint-se així en el primer pallasso portuguès a aconseguir-ho. Al mateix temps col·labora regularment com a intèrpret amb la companyia de teatre físic i nou circ Radar 360.

Companyia Rui Paixão